01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Hubový stroganov 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Hubový stroganov

34
Pri listovaní knihy Rýže o APETITu mi do oka padol recept na hubový stroganov z troch druhov húb, ktorý vyžaduje iba základné suroviny, no napriek tomu je chuť toto jedlo chuťovo skvelé. APETIT má veru pravdu - dokonale pasuje s ryžou.



Potrebné suroviny:

 200 g hnedých šampiňónov
200 g bielych šampiňónov
200 g hlivy ustricovej
2 PL olivového oleja
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej sladkej papriky
300 ml vody
1 PL worčestrovej omáčky  (odporúčam z Marks & Spencer)
3 PL kyslej smotany
hrsť hladkolistej petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

Na rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Huby nakrájame na plátky, ktoré opečieme na panvici (pridávame po várkach, aby sa huby dobre opiekli a nezačali sa dusiť). Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a pretlačený cesnak. Opekáme kým nám nezavonia cesnak. Prilejeme vodu a necháme variť až kým sa nám časť tekutiny nevyparí a omáčka nezhustne. Odstavíme.
Pridáme najemno posekanú vňať a smotanu a dobre premiešame.
Podávame s ryžou.



Menovky: , ,

35 36 37 38